De ce au nevoie copiii de carti?

Distribuie daca iti place articolul

Exista atat de multe motive pentru care cei mici au nevoie de carti. De aceea, magazinele online de top precum universenciclopedic.ro, pun la dispozitia micutilor cititori carti frumoase, adesea cu ilustratii bogate, pentru orice categorie de varsta, doar la un click distanta.

Amintim cateva titluri dintre care se remaca Hoinari prin anotimpuri, o carte ilustrata de Rotraut Susanne Berner. Ilustratiile bogate incurajeaza citirea dupa imagini, o activitate care are menirea de a dezvolta spiritul de observatie si memoria copiilor, dar si de a creste semnificativ capacitatea de concentrare. O alta carte este Ploaia de stele de Fratii Grimm, o lectura clasica pentru micuti. Si, in cele din urma, putem citi povestiri biblice intr-o alta maniera, mult mai placuta si inteligibila pentru copii, prin povesti precum Magarusul Mariei.

Si totusi, de ce au copiii nevoie de carti?

Cartile creeaza legaturi emotionale calde intre adulti si copii atunci cand acestia citesc carti impreuna.

Cartile ii ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile lingvistice de baza si sa-si extinda profund vocabularul – mult mai mult decat orice alt suport media.

Cartile sunt interactive si copiii sunt nevoiti sa gandeasca. Ele ofera noi moduri de a gandi si idei noi. Ele ne extind universul dincolo de timp si loc si ne inspira propriile ganduri originale.

Cartile dezvolta abilitati de gandire critica. Tu singur decizi ce crezi despre o carte si continutul ei, fara ca nimeni sa-ti spuna cum sa gandesti.

Cartile dezvolta si hranesc imaginatia copiilor. Cartile ilustrate introduc copiii mici in lumea artei si a literaturii.

Cartile ii lasa pe copii sa incerce lumea inainte de a fi nevoiti sa intre in ea. Cartile ofera copiilor ocazia de a experimenta ceva in imaginatia lor inainte de a li se intampla in viata reala.

Cartile ne ajuta sa ne intelegem pe noi insine, sa aflam cine suntem. Cartile ne intaresc increderea in noi si ne ajuta sa intelegem de ce suntem ceea ce suntem. Ne ajuta sa descoperim de unde venim si ne ajuta sa ne dam seama unde vrem sa mergem.

Cartile ii ajuta pe copii sa isi stabileasca propriul curs moral si etic. Cartile ne ajuta sa reflectam asupra binelui si raului. Cartile ne pot oferi indrumari si ne pot ajuta sa ne stabilim prioritatile in viata si propriul set de valori.

Cartile raspund la intrebari si cartile creeaza intrebari.

Cartile ofera posibilitatea de a impartasi experiente culturale. Cand copiii citesc aceeasi carte, bucurandu-se de o experienta de lectura comuna. Cand copiii, parintii si bunicii impartasesc carti clasice, se formeaza legaturi familiale si comunitare extinse, creand un cadru comun de referinta.

Cartile distreaza si ofera o mare evadare. Ne fac sa radem si sa plangem. Cartile sunt vii si pline de sentimente!

Sunt extrem de multe motive pentru care cei mici au nevoie de carti in viata lor, inca de la varste fragede.

admin@

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *