Diferentele de sanatate dintre vinul rosu, alb si roz

Diferentele de sanatate dintre vinul rosu, alb si roz
Distribuie daca iti place articolul

Alcoolul este considerat rau pentru sanatatea dumneavoastra. Cu toate acestea, multe studii stiintifice au aratat ca consumul de vin intr-un mod moderat poate fi benefic. Vinul rosu, vinul alb sau vinul roz, toate au efecte asupra corpului nostru.

Beneficiile diferitelor vinuri

Vinul rosu

Vinul rosu este un adevarat concentrat de beneficii. Contine, printre altele, vitaminele B si C, fier, fosfor si proteine. Vinul rosu este implicat in prevenirea bolilor cardiovasculare, deoarece are proprietati antioxidante. In plus, imbunatateste circulatia sangelui, ceea ce permite corpului nostru sa reduca colesterolul rau si sa asigure irigarea optima a organelor vitale, dar si a creierului. Acest lucru este stimulat si riscurile patologiilor relative sunt reduse.

In plus, vinul rosu are proprietati antibacteriene si antiseptice. Intr-adevar, datorita prezentei resveratrolului, vinul rosu are proprietati similare aspirinei si antibioticelor. Si pentru a completa, vinul rosu ajuta digestia!

Vinul alb

Vinurile albe, asemenea vinurilor rosii, au proprietati foarte interesante pentru organism. Sunt bogate in vitamine B, siliciu si calciu. Vinul alb este un diuretic excelent care ajuta tractul urinar sa functioneze corect. La fel ca vinul rosu, este un tonic si un antibacterian. De asemenea, are capacitatea de a facilita digestia proteinelor animale si vegetale datorita aciditatii sale.

La fel ca vinul rosu, vinul alb este excelent pentru combaterea bolilor cardiovasculare. Contine putin resveratrol, dar o multime de hidroxitirosol care are beneficii identice pentru sistemul vascular si pentru inima.

Vinul rose

Vinul rose este recunoscut pentru continutul sau ridicat de potasiu. Favorizeaza eliminarea toxinelor prezente in organism, in special datorita functiilor sale diuretice. Vinul rose este, de asemenea, un tonic excelent. Continutul sau redus de zahar il face bautura excelenta pentru cei care tin la silueta.

Crama Girboiu are o gama vasta de vinuri, iar categoria de vin alb este una din cele mai apreciate.

Vinul alb: bun pentru sanatatea inimii si nu numai

Desi mai putin studiat decat omologul sau rosu, vinul alb are caracteristici pozitive pentru sanatate. De fapt, unii cercetatori au aratat ca vinul alb are propria lista de substante chimice si antioxidanti care il diferentiaza de vinul rosu. Care este diferenta dintre vinul rosu si vinul alb?

Deci, indiferent daca sunteti alergic la vinul rosu, nu sunteti un mare fan al gustului, cautati ceva usor si racoritor pentru lunile mai calde sau pur si simplu preferati vinul alb, iata cinci beneficii ale vin alb pentru sanatate care va pot incuraja sa turnati un pahar:

Sanatatea inimii si metabolismul

Cercetatorii au aratat ca consumul de vin alb poate imbunatati functiile cardiovasculare si metabolice. Intr-un studiu, cercetatorii au randomizat 224 de pacienti cu diabet de tip II bine controlat pentru a bea vin rosu, vin alb sau apa minerala la fiecare cina timp de 2 ani pentru a determina efectul consumului moderat de vin.

La sfarsitul procesului, desi consumatorii de vin rosu au prezentat cele mai multe imbunatatiri in controlul lipidelor si glucozei, cei care au baut vin alb au vazut si imbunatatiri. In plus, in comparatie cu cei care au baut apa minerala, bautorii de vin alb nu au experimentat cresterea tensiunii arteriale sau scaderea functiei hepatice.

Intr-un alt studiu, consumul de vin alb maturat a avut efecte mai benefice asupra sanatatii inimii decat consumul de gin. De fapt, vinul alb a contribuit la repararea celulelor endoteliale care acopera vasele de sange, oferind cardioprotectie. De asemenea, a scazut prezenta celulelor inflamatorii si a biomarkerilor proinflamatori.

Aceasta este o zona a sanatatii in care vinul alb poate avea un avantaj fata de vinul rosu. In timp ce vinul alb si vinul rosu pot intari functia pulmonara, vinul alb pare sa aiba un impact pozitiv mai mare asupra functiei pulmonare.

Intr-un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Buffalo, 1.555 de participanti au fost evaluati in ceea ce priveste consumul de alcool pe tot parcursul vietii, stilul de viata, masuratorile corpului si functia pulmonara. Potrivit rezultatelor, consumatorii de vin au avut cea mai mare concentratie de antioxidanti de protectie in sange. Mai mult, dupa o analiza a tuturor variabilelor consumului de alcool cu ​​functie pulmonara, consumul de vin recent si pe tot parcursul vietii a aratat cele mai puternice asociatii cu volumul expulzat cu forta intr-o secunda si capacitatea vitala fortata. Este interesant de observat ca aceasta asociatie a fost mai puternica pentru vinul alb.

Un compus unic, in special, acidul cafeic, poate fi responsabil pentru beneficiile sanatatii vinului alb, spun cercetatorii. De exemplu, intr-un studiu publicat in reviste de specialitate , cercetatorii italieni au izolat si au studiat acidul cafeic pentru presupusele sale activitati antioxidante. Mai exact, au evaluat efectul protector al unei doze mici de acid cafeic asupra deteriorarii endoteliale induse de stresul oxidativ. In general, doza mica de acid cafeic – similara cu cantitatea observata dupa consumul moderat de vin alb – poate oferi protectie endoteliala si poate reduce riscul bolilor cardiovasculare si renale.

Crama Girboiu este locul ideal de unde poti cumpara vin albe, dar si rosu sau rose, de calitate!

admin@

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *