Hummer revine in 2022 – motor electric de 1000 cai putere

Hummer revine in 2022 – motor electric de 1000 cai putere
Distribuie daca iti place articolul

Se pare ca General Motors planuieste de ceva timp relansarea Hummmer, dar nu ca si un brand de sine statator, asa cum era pana in anul 2010, atunci cand productia a fost oprita, ci ca o versiune a macrii GMC.

Inceputurile marcii au fost destul de consistente, marca Hummer fiind dezvoltata de catre AM General, producatorul Jeep-urilor militare din urma cu 60 de ani, care a reusit sa castige aproape toate licitatiile pentru vehiculele de teren ale armatei americane.
Versiunea militara mai celebra a Hummer-ului, denumita Humvee si-a dovedit utilitatea in razboaiele din ultimii 30 de ani, devenind cel mai celebru vehicul militar, chiar si Armata Romana achizitionand mai multe bucati second hand.

Desigur, Hummer a beneficiat inca la inceputurile marcii de o versiune civila denumita H1, fabricata pentru oamenii de rand, foarte capabila din punct de vedere off road.
Achizitionarea de catre General Motors in anul 1998, precum si productia versiunilor accesibile H2 si H3, cu mai putine caracteristici offroad, a inceput diminueze din importanta marcii Hummer, care a devenit un brand asociat cu inutilitatea si grandomania.

In anul 2010, GM a hotarat sa renunte la marca Hummer, care pe fondul crizei financiare isi pierduse aproape integral cota de piata, astfel incat celebra marca americana a intrat in conservare, in asteptare unor vremuri mai prielnice pentru o potentiala relansare.

Din pacate in anul 2015, armata americana a decis sa atribuie altui producator drepturile pentru a produce vehicule militare de teren, prin urmare celebrele Humvee nu vor mai fi utilizate in misiuni militare, fiind inlocuite treptat pe masura ce se vor uza.

Noua versiune a Hummer planuita de catre GM este practic un pariu de a revitaliza marca, modelul anuntat fiind conceput mai mult ca o camioneta cu putere mare de tractiune, decat ca un offroader veritabil.
Specificatiile sunt ametitoare, fiind vorba despre un motor electric de aproximativ 1000 de cai putere, precum si de un pachet urias de baterii, capabil sa ofere autonomie pentru aproximativ 500 km.
Cunoscut ca un adevarat devorator de combustibil, Hummer se pregateste astfel sa devina un autovehicul cu zero emisii poluante.

Acceleratia de la 0 la 100 km/h va fi de aproximativ 3 secunde, demna de o masina de curse, ceea ce este un aspect impresionant, deoarece in acest moment nu exista prea multe masini de serie capabile sa ofere astfel de caracteristici.

Nu stim daca GM pregatea de mai mult timp acest autovehicul, sau daca este un raspuns oferit Tesla Cybertruck, camioneta electrica care a impresionat opinia mondiala la sfarsitul anului 2019.

Pretul de pornire va fi de aproximativ 70.000 de dolari, aproximativ acelasi cu cel al versiunii de top a Cybertruck, iar lansarea este asteptata in anul 2021.

admin@

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *