Ce este Autostrada solara si la ce poate folosi aceasta

Ce este Autostrada solara si la ce poate folosi aceasta
Distribuie daca iti place articolul

Odata cu aparitia pe sosele a unui numar din ce in ce mai mare de masini electrice, a inceput sa creasca implicit si nevoia de electricitate pentru functionarea acestora.
Atat productia ieftina cat si stocarea accesibila a curentului electric sunt doua dintre aspectele care in acest moment limiteaza dezvoltarea mai rapida a pietei autovehiculelor electrice.

Energia electrica poate fi produsa cu ajutorul mai multor surse regenerabile, care sunt mult mai putin poluante, dar si surse neregenerabile, care prin urmele pe care le lasa asupra planetei, pot avea un impact pe temen lung in ceea ce priveste siguranta viitorului nostru.

Sursele nepoluante sunt cele mai recomandate pentru un viitor sustenabil, dar chiar si acestea pot interfera intr-o oarecare masura cu natura, prin constructia de baraje sau acoperirea campiilor fertile cu panouri solare.

Panourile solare par a fi cea mai convenabila varianta pentru a obtine o energie verde, curata, fara combustibili fosili sau nucleari. Aceste panouri sunt usor de intretinut, deoarece necesita mai putina mentenanta decat centralele eoliene.
Din fericire exista proiecte care vor limita cu mult irosirea terenului agricol fertil in viitorul apropiat, iar unele dintre ele sunt puse in practica chiar in acest moment.

Una dintre cele mai bune variante pentru producerea de energie electrica din surse regenerabile, este utilizarea spatiului ocupat de sosele si autostrazi, iar acest aspect poate fi posibil prin incorporarea unor panouri solare in structura acestora.

Panourile solare incorporabile in structura carosabila a unui drum, sunt fabricate din materiale revolutionare, astfel incat sa reziste la greutatea traficului, sau la intemperii, avand in acelasi timp o suprafata suficient de abraziva, astfel incat sa poata facilita franarea in conditii de siguranta.
De asemenea, aceste panouri trebuie sa isi pastreze transparenta si sa nu se murdareasca prea usor, pentru ca celulele solare din interiorul lor sa poata produce energie electrica intr-un mod cat mai eficient.

In China a fost implementata deja o potiune de 1 km de autostrada solara, pentru a testa in conditii de trafic normal acest tip revolutionar de panouri solare.
In cele 14 saptamani de functionare, autostrada solara din Shandong a produs peste 96 MWh, adica aproximativ 40 KWh de energie electrica necesara pentru consumul casnic al peste 800 de gospodarii.
Panourile utilizate au obtinut un randament mediu de aproximativ 7Wh/mp, ceea ce poate parea scazut, dar acest aspect se poate imbunatati odata cu progresul tehnologic.

In viitor autostrazile solare pot fi prevazute cu puncte de incarcare, sau pot chiar incarca gratuit bateriile masinilor electrice in timpul mersului, ceea ce ar putea insemna un progres extraordinar cu privire la extinderea autonomiei acestui tip de vehicule.

Aceste panouri pot fi prevazute cu rezistente electrice pentru dezghetare, astfel incat iarna, dezapezirea sa se poata face in mod automat.
Viitorul suna bine, atunci cand ideile bune sunt puse in aplicare.

admin@

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *