De ce Spacex va creea o retea globala de sateliti

De ce Spacex va creea o retea globala de sateliti
Distribuie daca iti place articolul

Inca de la jumatatea anului 2019, o parte din locuitorii planetei au inceput sa oserve noaptea pe cer diverse lumini care calatoresc grupate intr-un sir ordonat catre linia orizontului.

Aceste lumini misterioase au o viteza destul de mare, precum si licarire constanta, si asemenea unor OZN-uri, au inceput sa genereze deja speculatii importante cu privire la unele presupuse experimente la care am fi supusi de catre ‘guverne globale oculte’.

Este intr-adevar vorba despre un experiment global unic, denumit Starlink si dezvoltat de catre compania americana SpaceX, la care avem ocazia de a fi martori.
Ceea ce si-a imaginat fondatorul companiei, Elon Musk, depaseste orice imaginatie, precum si costuri.

O retea globala de sateliti luminosi grupati in asa fel incat vor constitui o plasa care se va afla pe orbita planetei, vor pot comunica intre ei si care vor emite semnal pentru internet, de care in final poate beneficia toata omenirea.

Faza finala a planului se va materializa in anul 2024 prin lansarea si instalarea tuturor celor 2500 de sateliti interconectati, care vor constitui reteaua globala de internet la care se poate abona oricine doreste.

Acesti sateliti isi pot inclusiv ajusta pozitia, reusind astfel sa se miste pe orbita, variindu-si pozitionarea in momentul in care acest aspect va fi necesar.
Totusi, internetul Starlink nu va putea fi receptionat direct cu telefonul mobil sau laptopul, ci prin intermediul unui receptor de tip antena parabolica, de marimea unei cutii de pizza, care se va autoajusta, astfel incat sa poata mentine permanent contactul cu satelitii disponibili in zona respectiva.
Viteza conexiunii, obtinuta experimental prin intermediul acestei retele, a fost de aproximativ 610 megabiti, ceea ce este mai mult decat suficient pentru a permite redarea unui continut de rezolutie mare.

Principalul scop al lui Elnon Musk este acela de a oferi pentru inceput internet accesibil zonelor mai indepartate ale lumii, de care sa poata beneficia locuitorii Africii, junglei Amazoniene sau platourilor muntoase.
Aceasta facilitate ar putea fi folosita in viitor si de catre locuitorii tarilor care sunt conduse de regimuri totalitare, care au acces limitat la internet necenzurat.

Facand facil accesul populatiei planetei la informatie, compania SpaceX va impusca doi iepuri dintr-o lovitura, ajutand la creearea unei constiinte globale, precum si strangerea de fonduri pentru a-si perfectiona tehnologia dezvoltata pentru colonizarea planetei Marte.

Este interesant de vazut cum Elon Musk va gasi alternative de a furniza internet gratuit pentru tarile totalitare, astfel incat sa nu fie nevoie de receptorii, pe care guvernele respective ii vor interzice, cel mai probabil.
Ramane ca in viitorul apropiat sa vedem din ce in ce mai multe obiecte stralucitoare pe cerul noptii, ceea ce ne va duce cu gandul catre urmatorul nivel de dezvoltare al omenirii.

admin@

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *