Rolul si importanta forajelor de epuisment

Distribuie daca iti place articolul

In procesul de constructie a oricarei structuri pot fi intampinate tot felul de probleme, in diverse aspecte. Una dintre acestea este calitatea si stabilitatea solului pe care se contruieste. In functie de cat de stabil este pamantul din zona in care se doreste a se construi, pot fi implementate anumite masuri, precum foraje de epuisment care au ca rol scaderea nivelului apei freatice.

Prin existanta unui sol foarte umed, atunci cand in zona respectiva exista precipitatii abundente, subsolurile sau zona in care se afla fundatia unei cladiri pot fi inundate. De altfel, in timp, apa si alte substante pot avea un efect negativ asupra betonului, a fierului forjat si a altor materiale utilizate in constructia acestor sapatii. Mai ales in cazul betonului de calitate slaba, pot aparea crapaturi si astfel, apa poate patrunere in anumite spatii.

Prin realizare de  foraje de epuisment, utilizand echipamente de calitate si tehnici cu eficienta maxima, panza freatica poate fi intrerupta intr-un anumit spatiu temporar sau permanent. Prin realizarea de puturi prin care sa se ajunga la izvoarele de apa si utilizarea de pompe de mare capacitate este extrasa toata apa dintr-o anumita zona. Asadar, un astfel de proces poate avea o durata destul de indelungata, de la un caz la altul.

O data finalizat procesul de epuisment, pot fi demarate procesele de constructie asa cum se doreste, in masuri de siguranta. De asemenea, in timp, materialele utilizate in constructia respectiva nu vor mai fi afectate de apa de exemplu. Dar pentru a obtine cele mai bune rezultate si intr-un timp cat mai scurt, este fara indoiala nevoie de serviciile unei firme profesionale, cu experienta in acest domeniu.

Modul de executie al unui foraj de epuisment difera in functie de mai multe conditii precum calitatea initiala a solului si tipul acestuia, nivelul acumulat al apei freatice dar si tipul de constructie ce se doreste a se construie, la ce adancime se doreste a se turma fundatia si tot asa.

admin@

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *