Educatia financiara este mai usoara cu ajutorul echipei CSALB!

Educatia financiara este mai usoara cu ajutorul echipei CSALB!
Distribuie daca iti place articolul

Pentru  multi romani educatia financiara lipseste, iar acest lucru nu poate duce decat la actiuni nefavorabile care ne pot afecta viata financiara intr-un aspect negativ. Insa, traim intr-o era a serviciilor de orice fel, iar expertii de la CSALB sunt aici pentru a ajuta la solutionarea litigiilor financiare. CSALB este o entitate infiintata ca urmare a unei Directive europene si intermediaza gratuit si in mai putin de trei luni negocierea dintre consumatori si banci sau IFN-uri pentru contractele aflate in derulare.

Pentru a accesa CSALB, clientii nu trebuie decat sa intre pe pagina online unde nu numai ca vor gasi solutii, ci si o muktime de interviuri cu raspunsuri care sa corespunda pentru mai multe cazuri de litigii si solutionari.

Termenul de educatie financiara este mai important decat credem, iata de ce:

Educatia financiara este confluenta cunostintelor financiare, de credit si de gestionare a datoriilor, necesare pentru a lua decizii responsabile din punct de vedere financiar – alegeri care sunt parte integranta a vietii noastre de zi cu zi. Educatia financiara include intelegerea modului in care functioneaza un cont curent, ce inseamna cu adevarat utilizarea unui card de credit si cum sa eviti datoria. In concluzie, alfabetizarea financiara are un impact material asupra familiilor, deoarece acestea incearca sa-si echilibreze bugetul, sa cumpere o casa, sa finanteze educatia copiilor si sa asigure un venit pentru pensionare.

Lipsa de educatie financiara afecteaza oamenii din economiile dezvoltate sau avansate, precum si pe cei care traiesc in economii emergente sau in curs de dezvoltare. De asemenea, consumatorii din economiile avansate nu reusesc sa demonstreze o intelegere puternica a principiilor financiare care ii pot ajuta sa inteleaga si sa negocieze peisajul financiar, sa gestioneze eficient riscurile financiare si sa evite capcanele financiare.

De asemenea, acum consumatorilor li se cere adesea sa aleaga dintre diverse produse de investitii si economii. Aceste produse sunt mai sofisticate decat au fost in trecut, cerand consumatorilor sa aleaga dintre diferite optiuni care ofera rate ale dobanzii si scadente diferite, decizii pe care adesea nu sunt educati in mod adecvat pentru a le lua. Alegerile facute dintre instrumentele financiare complexe cu o gama larga de optiuni pot afecta capacitatea consumatorului de a cumpara o casa, de a finanta o educatie sau de a economisi pentru pensie, adaugand la presiunea decizionala.

Numarul de institutii care ofera produse si servicii poate fi descurajant. Bancile, uniunile de credit, firmele de asigurari, companiile de carduri de credit, firmele de brokeraj, companiile de credit ipotecar, firmele de administrare a investitiilor si alte companii de servicii financiare – ca sa nu mai vorbim de planificatorii financiari, administratorii de bani si alti profesionisti – concureaza cu toate pentru active, creand confuzie pentru consumatorul.

Din fericire pentru multi consumatori, CSALB este instutia de care au nevoie atunci cand necesita sfaturi utile pentru proceduri atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice. Caravana CSALB este o resursa online ce poate fi studiata in detaliu de catre consumator pentru a beneficia cat mai mult de un rezultat financiar satisfacator!

 

admin@

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *