Sedative, antidepresive, anxiolitice naturale pentru o viata linistita

Sedative, antidepresive, anxiolitice naturale pentru o viata linistita
Distribuie daca iti place articolul

Faptul ca anxietatea si depresia sunt relele invizibile din ultimii 30 de ani, se stie din pacate de ceva timp. Primele semne nu trebuie trecute cu vederea si aceste probleme trebuie vindecate prin psihoterapie si medicatie. Nu este deloc simplu, dar trebuie sa facem tot posibilul pentru a depasi aceste stari. Dar ce sa faci pentru a combate aceste probleme? Desi cele doua abordari enumerate mai sus sunt singura modalitate de a incerca sa rezolvam problema la radacina, in unele stari depresive usoare sau anxioase cauzate de grijile zilnice care pun o presiune asupra puterii noastre psihofizice, putem folosi produse naturale, precum cele de la nutriplantmed.ro, pentru a incerca sa ne remediem situatia. Iata cateva remedii naturale eficiente pentru depresie si anxietate

  1. Passiflora – Remediu folosit de sute de ani in medicina pe baza de plante, are proprietati sedative, calmante si anxiolitice pentru tulburarile nervoase. Este asadar foarte util celor care sufera de insomnie pentru a promova un somn fiziologic, fara treziri nocturne continue care ne fac si mai epuizati dimineata.
  1. Paducel – Bogat in vitexina, un ingredient activ foarte interesant cu proprietati naturale spasmolitice, sedative si anxiolitice. Efectul sedativ si relaxant este favorabil subiectilor foarte nervosi, deoarece diminueza emotiile. De asemenea, este indicat pentru a reduce anxietatea, insomnia si angoasa.
  1. Rhodiola Rosea – Este o planta medicinala capabila sa contracareze oboseala psihofizica prin actiunea adaptogena si ameliorarea starilor generalizate de anxietate si depresie. Aceste calitati o fac utila si pentru combaterea schimbarilor de dispozitie atunci cand ne odihnim putin sau suferim de alte probleme care ne afecteaza psihicul (menopauza, dezechilibre hormonale, deficiente de micronutrienti). Administrata zilnic, Rhodiola reda vitalitatea si concentrarea mentala in fazele acute de stres psihofizic.
  1. GABA – Nu este un extract din plante, ci mai degraba acid gamma aminobutiric, un neurotransmitator pentru blocarea transmiterii semnalelor nervoase in creier si deci excelent ca relaxant muscular, in momentele de spasm, precum si relaxant si sedativ natural inainte de culcare seara.
  1. Roinita – este o planta cu activitati sedative dovedite si, din acest motiv, este adesea folosita pentru a contracara starile de agitatie si insomnie, dar nu numai. De fapt, roinita este capabila sa contracareze anxietatea care insoteste somatizarile viscerale. Tocmai aceasta activitate a permis rointei sa reintre in grupul mare de anxiolitice naturale. Mai precis, actiunea sedativa si activitatea anxiolitica par a fi exercitate prin inhibarea GABA-transaminazei.

 

  1. Valeriana – Este unul dintre cele mai cunoscute anxiolitice naturale. In special, valeriana poate fi utilizata in terapia complementara a anumitor tipuri de manifestari anxioase, cum ar fi atacurile de anxietate, atacurile de panica, tensiunea nervoasa etc.

In detaliu, actiunea anxiolitica a valerianei pare sa fie atribuita valepotriatilor, acidului valerenic si valerenalului continute in acesta. Acesti compusi, de fapt, par a fi capabili sa interfereze cu degradarea GABA.

  1. Complex de vitamine din grupa B – Cu referire in special la vitaminele B1 si B12, deoarece acestea sunt utilizate de organism in procesele de sinteza a serotoninei precum si pentru a asigura functionarea corecta a sistemului nervos.
  1. Omega-3 – Sunt cunoscute virtutile benefice ale uleiului de peste in diverse domenii ale sanatatii, inclusiv pentru a reduce anxietatea cu 20% daca se administreaza doze zilnice de 2,5g.

admin@

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *