Când ai nevoie de un aparat dentar și ce ar trebui să știi despre acesta?

Când ai nevoie de un aparat dentar și ce ar trebui să știi despre acesta?
Distribuie daca iti place articolul

De obicei, medicul dentist recomandă utilizarea unui aparat ortodontic pentru a îmbunătăți fizic aspectul scheletului facial al pacientului. Datorită tratamentului ortodontic, sunt corectate probleme precum dinții strâmbi sau înghesuiți, mușcătura verticală, mușcătura subuniformă, poziționarea necorespunzătoare a mandibulei și tulburările articulațiilor maxilarului.

Când este cel mai bun moment pentru a apela la un aparat dentar?

Pacienții cu probleme ortodontice pot beneficia de tratament la aproape orice vârstă. Momentul ideal pentru a începe să porți aparat dentar este între 10 și 14 ani, când capul și gura sunt încă în creștere și dinții sunt mai ușor de îndreptat. Cu toate acestea, deoarece ajustarea aspectului feței poate fi o experiență traumatică pentru un copil, părinții ar trebui să discute acest lucru cu copiii lor înainte de a utiliza aparatul dentar.

Cu toate acestea, aparatele dentare nu sunt doar pentru copii. Pentru a face modificări minore și a îmbunătăți calitatea zâmbetului, tot mai mulți adulți încep să poarte un aparat fix metalic.

Ce fel de aparat dentar ar trebui să porți?

Medicul dentist va ști cel mai bine ce dispozitiv este cel mai potrivit pentru tine, dar pacientul are adesea de ales. Aparatele ortodontice sunt în general de trei tipuri. Cele mai populare sunt aparatele ortodontice din metal sau plastic, care sunt lipite de dinți și, prin urmare, mult mai puțin vizibile. Aparatul ortodontic lingual are cleme care îi permit să fie atașat la partea din spate a dinților, făcându-l ascuns. O atelă este un tip tradițional de bretele care acoperă majoritatea dinților cu plăci metalice înfășurate în jurul lor. La toate modelele, dinții sunt așezați în poziția corectă prin intermediul firelor. Totuși, mulți pacienți se întreabă cat costă un aparat dentar, înainte de a-și îndrepta atenția spre un anumit tip.

Cât timp trebuie purtat aparatul?

Depinde de planul de tratament. Durata tratamentului depinde cel mai adesea de vârsta și complexitatea problemelor de mușcătură sau distanțare a dinților. Majoritatea pacienților vor purta un aparat ortodontic timp de 18 până la 30 de luni, urmat de un dispozitiv de fixare timp de câteva luni până la doi ani pentru a alinia și a realinia țesuturile din jurul dinților. Unii pacienți vor trebui să poarte dispozitivul de fixare permanent pentru a preveni revenirea în starea de dinaintea tratamentului.

Tratamentul va fi deranjant?

Firele aparatelor sunt strânse la fiecare vizită, crescând ușor presiunea asupra clemelor și plăcilor care deplasează treptat dinții sau maxilarul în poziția corectă. Dinții și maxilarul se pot simți ușor răniți după fiecare vizită, dar disconfortul nu este de durată. De asemenea, trebuie amintit faptul că, în cazul unor dinți, poate fi necesară îndepărtarea acestora pentru a face loc celor care se doresc a fi deplasați cu ajutorul aparatului, menținând în același timp dispunerea corectă a maxilarului.

Cine va efectua tratamentul ortodontic?

Medicul dentist este responsabil pentru coordonarea tratamentului dentar și acesta include, de asemenea, un plan de tratament, inclusiv diagnostic, examinări și unele tratamente ortodontice. Cu toate acestea, acesta te poate îndruma către un ortodont – un specialist instruit pentru tratarea, prevenirea și corectarea anomaliilor dinților, mușcăturilor și maxilarelor și a deformărilor faciale rezultate.

admin@

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *