Sa invatam prin joc si joaca

Distribuie daca iti place articolul

Daca esti parinte si te intrebi care este varsta ideala pentru cel mic sa inceapa sa invete, trebuie sa stii ca acesta poate invata foarte multe si poate deprinde extrem de multe abilitati si prin joaca. Iata doar catevabeneficii pe care jocurile le vor aduce in viata celui mic.

 1. Jocurile contribuie la dezoltarea si stimularea imaginatiei si a creativitatii.
 2. Un joc de indemanare imbunatateste dezvoltarea motricitatii, caci manipularea pieselor de diferite piese, de diferite forme si marimi invata sa isi foloseasca si sa cordooneze cat mai bine mainile. Aceleasi beneficia le aduce si un joc pentru dexteritate.
 3. Unele jocuri implica rabdare, concentrare,altele implica un set de reguli, ce trebuie sa fie respectate. Prin urmare, toate aceste abilitati pot fi dobandite prin intermediul jocurilor.
 4. Jocurile in doi sau mai multi copii ii determina pe acestia sa invete sa comunice, sa se sprijine unul pe celalalt si sa isi uneasca fortele pentru a castiga.
 5. Jocurile ii invata pe cei mici sa fie competitivi si, in acelasi timp, sa invete sa accepte infrangerile.
 6. Jocurile ii pot invata pe cei mici sa fie ordonati. Bineinteles, acest lucru implica si un pic de fermitate din partea ta. Prin urmare, nu uita sa ii delegi si cateva responsabilitati, precum sa isi stranga singur jucariile.
 7. Jocurile ii invata pe cei mici sa imparta. Cu totii ar trebui sa fim mai generosi si sa impartim din putinul nostru cu cei mai putin norocosi. Iar acest lucru se invata inca de la o varsta frageda.

Ce jocuri ii poti cumpara celui mic?

Daca pustiul tau este ceva mai mare si a trecut de varsa la care tot pe ce punem mana poate fi mancat sau inghitit, atunci poti incerca un joc cu ciocan si cuie, pe care il poti achizitiona de pe jucaresti.ro.

Pachetul unui joc de indemanare cu ciocan si cuie contine:

 • placuta din pluta de 30 x 22 cm;
 • 32 de piese din lemn;
 • 60 de cuie;
 • 1 ciocan;
 • brosura cu cateva exemple.

Jocul este unul distractive si il va invata pe cel mic sa creeze diverse figure din lemn, dezvoltand abilitatiile manuale, coordonarea ochi-mana, abilitatile motrice fine, dar si dezvoltarea creativitatii. Il poti comanda aici.

admin@

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *