Epilare definitive cu lase – e safe sau nu?

Distribuie daca iti place articolul

Daca nu esti multumita de ras, pensat sau de epilarea cu ceara pentru indepartarea parului nedorit, epilarea cu laser poate fi o optiune demna de luat in considerare.

Indepartarea parului prin epilare definitiva laser este una dintre cele mai frecvente proceduri cosmetice la ora actula. O explicatie simpla este ca prin epilare dioda laser este radiata o lumina foarte concentrata in foliculii de par. Pigmentul din foliculi absoarbe lumina si asta distruge parul. Aceasta procedura este totalmente safe.

Procesul de epilare definitiva cu laser este util pentru indepartarea parului nedorit de pe fata, picior, barbie, spate, brat, subrat, inghinal si alte zone.

Beneficiile epilarii cu laser includ:

Precizie. Laserul poate viza in mod selectiv parul intunecat, aspru, lasand in acelasi timp pielea inconjuratoare neafectata.

Viteza. Fiecare puls al laserului dureaza o fractiune de secunda si poate trata mai multe fire de par in acelasi timp. Zonele mici, cum ar fi buza superioara, pot fi tratate in mai putin de un minut, iar zonele mari, cum ar fi spatele sau picioarele, pot dura pana la o ora.

Previzibilitate. Majoritatea pacientelor experimenteaza o cadere permanenta a parului dupa o medie de trei pana la sapte sedinte.

Cum sa te pregatesti pentru indepartarea parului cu laser

Indepartarea cu laser este mai mult decat simpla eliminare a parului nedorit. Este o procedura medicala care necesita instruire pentru a fi efectuata si prezinta riscuri potentiale. Inainte de a face epilarea cu laser, ar trebui sa alegi cu grija clinica unde se efectueaza procedura. Iti recomandam Yiara pentru ca este o clinica acreditata si aleasa de vedetele autohtone, unde activeaza experti si profesionisti adevarati.

Daca intentionezi sa apelezi la epilarea cu laser, ar trebui sa eviti smulgerea, epilarea cu ceara si electroliza timp de sase saptamani inainte de tratament. Acest lucru se datoreaza faptului ca laserul vizeaza radacinile firelor de par, care sunt indepartate temporar prin ceruire sau smulgere.

De asemenea, trebuie sa eviti expunerea la soare timp de sase saptamani inainte si dupa tratament. Expunerea la soare face ca epilarea cu laser sa fie mai putin eficienta si sa faca complicatiile dupa tratament mai probabile.

Cand procedura este finalizata, ti se pot administra pachete de gheata, creme sau lotiuni antiinflamatorii sau apa rece pentru a usura orice disconfort.

Recuperare si riscuri

Pentru o zi sau doua dupa aceea, zona tratata a pielii va arata si se va simti ca arsa de soare. Compresele reci si cremele hidratante te pot ajuta. Poarta protectie solara pentru luna urmatoare pentru a preveni modificarile temporare ale culorii pielii tratate. Insa, daca ingrijesti pielea conform instructiunilor, nu exista riscuri.

Solicita o consultatie gratuita pentru a-ti face o idee mai buna despre epilarea cu laser la clinica Yiara.

admin@

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *