Cum va revolutiona lumea criptomoneda IOTA

Cum va revolutiona lumea criptomoneda IOTA
Distribuie daca iti place articolul

Sa ne imaginam cum ar arata o lume fara banci, fara comisioane si in care toate platile sa se faca automatizat.
O lume in care masina noastra sa poata plati singura parcarea, iar locul de parcare pe care il folosim seara, sa poata inchiria altor masini spatiul pe timpul zilei.

Exista o singura cripto moneda digitala care a fost proiectata cu unicul scop de a scoate din circulatie banii in forma in care ii cunoastem astazi, si aceasta se numeste IOTA.

Ce sunt criptomonedele?
Fara sa simtim am intrat oficial in urma cu cativa ani in cea de-a patra revolutie industriala, care poarta numele de revolutia digitala.
Utilizam dispozitive digitale de ultima generatie dar din pacate inca folosim bani in forma materiala si carduri controlate de catre banci.

Criptomonedele au aparut din necesitatea de a creea monede ale viitorului in forma digitala, adaptate erei in care traim, care nu exsita in format fizic, si care se pot tranzactiona teoretic de la orice dispozitiv digital, la alt dispozitiv digital cu minima interventie din partea omului.
Acest tip de monede sunt stocate in portofele digitale iar acest tip de portofele nu sunt altceva decat aplicatii care intermediaza transferurile de monede.
Criptomonedele sunt atat de speciale deoarece nu exista banci care sa reglementeze transferurile. Aceste transferuri sunt validate practic de catre calculatoare superperformante inscrise in aceasta retea globala, care primesc comisioane pentru validarile reusite.
Tehnologiile utilizate pentru acest tip de validari se numesc ‘blockchain’ si din pacate au destule limitari in situatiile ce presupun plati de valoare mica din cauza comisioanelor de validare foarte mari
percepute.

Ce este IOTA?
Dupa cum am vazut, tehnlogiile de tip ‘blackchain’ sunt destul de limitate si greoaie in situatiile de zi cu zi si cu un singur transfer poti plati zeci de lei si astepta cateva ore pana la validare.
Era nevoie de o alta abordare, asa ca a fost inventat algoritmul de tip ‘tangle’, ce presupune ca fiecare dispozitiv legat in retea sa valideze cate o tranzactie a altcuiva in momentul in care are nevoie ca tranzactia pe care o efectueaza sa fie validata.
Astfel nu mai este nevoie de calculatoare superperformante care sa valideze tranzactii si sa primeasca comisioane consistente, cu doar de dispozitive electronice simple, cum ar fi telefoanele mobile.
Timpul de validare este de cateva zeci de secunte, iar pe masura ce se dezvolta reteaua si mai multe dispozitive se inscriu in aceasta, acest timp va scadea la doar cateva milisecunde.

Cum poate fi folosita criptomoneda IOTA in beneficiul nostru?
Limitand astfel puterea de calcul necesara, IOTA va putea avea aplicatii din cele mai diverse, printre care platile dispozitivelor ce vor constitui internetul automatizat al viitorului, adica “Internet of Things” sau IOT.
Acest tip de internet presupune ca toate dispozitivele ce ii sunt necesare omului vor fi legate wireless la internet si vor putea comunica si tranzactiona bani intre ele.

Sa ne imaginam ca sistemul inteligent de management al casei va intreaba telefonul proprietarului cat timp acesta mai are de petrecut la birou. Acesta din urma va consulta agenda si va raspunde intr-o fractiune de secunda.
De indata ce primeste informatiile, sistemul de management incepe sa imparta sarcini tuturor aparatelor din apartament, aspiratorul automat va incepe sa faca curat, frigiderul va face inventarul si va lansa comenzi online pentru a cumpara mancare, iar aerul conditionat va incepe sa mearga la timp, astfel incat sa pregateasca temperatura optima.

Pentru ca acest scenariu sa poata fi posibil, este nevoie ca dispozitivele sa poata face plati automate dupa un scenariu bine stabilit.
Astfel, masina isi va plati singura parcarea si alimentarea, sistemul de management al casei va plati utilitatile, iar frigiderul va plati singur alimentele comandate online.

Singura moneda pregatita pentru a face fata unui astfel de scenariu futurist este IOTA prin simplitatea arhitecturii ei.
Printre companiile care au descoperit potentialul acestei criptomonede, se numara grupul Wolkswagen-Audi si Bosch care lucreaza la integrarea in ecosistemul IOT.

admin@

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *